Glas in Lood (Nieuw)

In ons atelier kunt u ideeën opdoen aan de hand van de talloze voorbeelden, foto`s en boeken. Er zijn veel verschillende ontwerpen en stijlen mogelijk, het is het mooiste wanneer de ramen bij de stijl van uw huis worden passen. Dit kan een traditioneel ontwerp zijn of een vrije vormgeving. U kunt ook zelf met ideeën komen. Inspiratie kan overal vandaan komen; boeken, tijdschriften, de natuur, een kindertekening, noem maar op. Wij kunnen uw idee dan vertalen naar een glas in lood ontwerp. Op die manier heeft u altijd iets unieks in huis. Tegenwoordig bestaan er heel veel soorten gekleurd glas, dat zowel machinaal als mondgeblazen geproduceerd kan zijn, dit heeft elk zijn eigen uitstraling. Na het ontwerp wordt samen met u een glaskeuze gemaakt, en daarna beginnen we aan het productieproces.

Lees meer Verberg

Glas in Lood (Restauratie)

Beschadigde ramen kunnen ook door ons worden gerestaureerd. Naast toegang tot vele leveranciers hebben we een grote voorraad glassoorten welke niet meer in productie zijn. Hierdoor is het vaak mogelijk om de juiste kleur en glassoort te vinden voor een gebroken ruitje.
Aan de hand van de volgende criteria kunt u vaststellen of uw glas in lood aan restauratie toe is:

 • De ramen zijn uitgezakt en staan bol
 • Er zijn glaasjes gebarsten
 • Het lood is wit uitgeslagen en verteerd
 • Het lood is gescheurd bij de soldeerpunten
 • Het paneel rammelt als u op de glaasjes tikt
Tegenwoordig is het ook mogelijk uw glas in lood ramen in isolatieglas te laten plaatsen. Dit is een uitstekende manier om de authentieke sfeer van glas in lood te combineren met het comfort en duurzaamheid van dubbelglas.

Lees meer Verberg

Glas in Lood in isolatieglas

Wilt u een betere isolatie in uw huis, en toch de sfeer van het glas in lood? Dan is glas in lood in isolatieglas een goede oplossing. Bij bestaande ramen gaat dat als volgt:

 • Eerst wordt uw glas in lood paneel uit de sponning genomen en wordt er noodglas geplaatst.
 • In de werkplaats wordt het paneel gedemonteerd, waarna de maat iets ingenomen wordt.
 • Eventuele breuk glaasjes worden vervangen en het paneel wordt opnieuw in het lood gezet.
 • Als u dat wilt, kan het paneel gepatineerd worden, hierdoor krijgt het lood een oude uitstraling.
 • Het paneel gaat naar de glasfabriek waar het tussen isolatieglas wordt geplaatst. (zie afbeelding)
 • Nu is het paneel klaar om terug geplaatst te worden.
 • Wanneer er aanpassingen aan uw kozijn nodig zijn, of een nieuw kozijn, dan kunt u ook bij ons terecht.
Voordelen van glas in lood in isolatieglas:
 • Warmte isolatie
 • Geluid isolatie
 • Inbraakpreventie
 • Geen condensvorming
 • Het glas in lood blijft in perfecte staat

Lees meer Verberg

Brandschilderen

Brandschilderen is een techniek waarbij een geschilderde voorstelling op het glas wordt aangebracht. De verf op het glas wordt in de oven op temperaturen tussen de 550 en de 680 graden celcius ingebrand. Door met verschillende lagen en technieken over elkaar heen te schilderen kunnen prachtige effecten worden bereikt en kunnen voorstellingen zeer nauwkeurig en realistisch worden weergegeven. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan portretten of familiewapens. Brandschilderen is een techniek die bij moderne en traditionele ontwerpen zowel figuratief als non-figuratief ingezet kan worden. Voor het brandschilderen van glas wordt vaak het zogenaamde `antiek glas` gebruikt. In tegenstelling tot modern glas (effen glas dat het licht ongehinderd door laat) bevat antiek glas kleine afwijkingen in vorm en dikte. En het zijn juist deze afwijkingen, gecombineerd met kleuren, die van het gebrandschilderde glas zo`n boeiend kijkspel maken.

Lees meer Verberg

Tiffany

Een andere benaming voor deze techniek is koperfolie-techniek. Om elk stukje glas wordt een koper bandje geplakt, de stukjes glas worden tegen elkaar aan gelegd en door het koper kunnen dan alle stukjes aan elkaar worden gesoldeerd. Anders dan met glas in lood soldeer je hierbij de hele lijn en bij glas in lood alleen de `kruispunten`.

Met deze techniek is het maken van drie dimensionale vormen veel toegankelijker.

Zandstralen

Zandstralen is een techniek die verwant is met etsen. Onder hoge druk kan met straalgrit glas worden gematteerd. Door in verschillende dieptes te stralen is het ook mogelijk in verschillende grijstonen te werken.

Op deze manier kan een gedetailleerd patroon worden aangebracht of het oppervlakte kan semitransparant worden gemaakt. U kunt denken aan het stralen van een karaf of spiegel met tekst/logo, of het stralen van ramen.